למביאסי מבשל: הפלאפל של יוחנן

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: הפלאפל של יוחנן
    8:15
    02.05.24
    קובי פינקלר No Comments on דיווח: חמאס דוחה את העסקה; נמשכת הלחימה במרכז הרצועה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פלאפל טעים ברמות

    6 מנות, זמן ההכנה 30 דקות.

    מצרכים:
    500 גרם חמוס יבש (שהושרה במשך הלילה במים)
    1 בצל
    4 שני שום
    כוסברה טריה חבילה
    1-2 כפיות צ'לי יבש
    2 כפיות כמון
    2 כפיות פפריקה מתוקה
    2 כפיות כוסברה יבש טחון
    אפשר להוסיף גם 2 כפיות זנדגויל כתוש.
    2 כפיות מלח
    2כף קמח
    2 כפיות אבקת אפיה
    ליטר שמן קנולה

    אופן ההכנה:
    עכשיו נסנן את החומוס מהמים
    1: לטחון את החומוס, בצל, שום והכוסברה במטחנת בשר.(או בבלנדר) להוסיף את הצ'לי, כמון, פפריקה, כוסברה היבשה, זנדגויל, מלח, קמח ואבקת האפיה.
    2:לחמם את השמן לחום בנוני.
    3: להכין בעזרת כלי להכנת כדורי פלאפל. או בידים רטובות אפשר להכין כדורים בנונים.
    4: לטגן בשמן עמוק עד שיזהיב ומטוגן היטב

     

    בורגר פטה פלאפל

    4מנות

    מצרכים:
    400 גר' חומוס מבושל
    1 בצל סגול קטן
    80 גר' גבינת פטה חתוך בקוביות קטנות
    50 גר' עגבניות חתוך
    1פלפל חריף חתוך
    1 חלבון ביצה
    5 עלי כוסברה
    5 עלי בזיליקום
    יד מלאה עלי ביבי
    3 כפות שמן זית
    4 לחמניות המבורגר פריך

    אופן ההכנה:
    לחמם 1 כף שמן זית במחבת קטן ולטגן את הבצל עד שיתרכך ויזהיב. להוסיף את העגבניות עד סף הרתיחה
    עכשיו להוסיף את העלי ביבי,בזיליקום והכוסברה
    להוריד מהאש עד שיתקרר קצת ולהשים בבלנדר. להוסיף את החומוס, צ'לי, הגבינה והחלבון ולטחון עד קבלת מרקם עבה.
    2: לחלק את התערובת ל4 חתיכות ועם ידים רטובות להכין קציצות המבורגר
    3: לחמם 2 כפות שמן זית במחבת ולטגן את הבורגר 5 דק' כל צד או עד שיעשה זהוב חום.
    4: לחתוך את הלחמניה לשנים ולהשים את הבורגר. (אפשר להוסיף קטשופ מיונז ושום)

     

    פיצה שקשוקה

    2 מנות

    מצרכים לבצק פיצה:
    350 גר' קמח
    2 כפיות שמרים יבשים
    כוס מים פושרים
    2 כפיות שמן זית
    כפית מלח

    אופן ההכנה:
    1: להשים את הקמח והשמרים בקערה להוסיף לאט את המים תוך כדי ערבוב
    2: להוסיף את השמן זית ולהתחיל ללוש עד לקבלת עיסה
    3: להניח את העיסה על משטח ישר וללוש למשך 10 דק'
    4: למרוח שמן זית בתוך קערה ולהניך את הבצק לכסות ולהתפיח למשך שעה.

    מצרכים לפיצה:
    250גר' עגבניות שרי
    2 כף שמן זית
    כפית כמון טחון
    2 ביצים
    100 גר' גבינת פטה
    2 כף פטרוזליה קצוץ

    אופן ההכנה:
    לחמם את השמן זית במחבת לטגן את הכמון מספר שניות להוסיף את העגבניות ולבשל על אש נמוכה 10 דק'
    2: ללוש את הבצק 2 דק'. לחתוך לחצי ולרדד לשני מגשים קטנים להניח על תבנית עם ניר אפיה ולכסות ל10 דק'.
    3: למרוך את העגבניות על הפיצה ולאפות ב220 מעלות למשך 8 דק'.
    4:להניח ביצה אחת על כל מגש ולפזר את הגבינה ולהחזיר לתנור לעוד 5 דקות.
    לפזר את הפטרוזיליה.

     

    תבלין לשווארמה

     

    המצרכים:
    כף כמון
    כף כוסברה יבשה
    כף אבקת שום
    2 כף פפריק2\1
    1\2 כפית כורכום טחון
    1\2 כפית ציפורן טחון
    1\2 כפית פפריקה חריפה
    כפית פלפל שחור גרוס
    1\2 כפית קינמון

    אופן ההכנה:
    לערבב את כל התבלינים ולאחסן בקופסה אטומה.
    טיפ: להעשרת הטעם אפשר להשים בתנור את התבלינים בתנור 180 מעלות למשך 3 דקות.



    0 תגובות